top of page
ontbijt2020.jpg
Ontbijt op de Amberhoeve

Ontbijt in de parel van de Vlaamse Ardennen, Maarkedal. Je geniet samen met de gasten van de B&B van een uitgebreid ontbijt met Vlaamse Ardennensap, geurende koffie, losse thee, croissants, pistolets, zoete koeken, broden, granola, fruitsla, kaasschotel, eitje, Gandaham, huisgemaakte confituur, allerlei hapjes enz. Dit alles geserveerd in romantisch bloemetjesservies. Van dranken is een kan koffie à volonté inbegrepen of 1 kannetje thee of 1 chocomelk of 1 speciale koffie. 
Prijs: €27 p.p., met bubbels €33 p.p. Kinderen tussen 2 en 10 jaar: €15.


Op aanvraag serveren we ook een vegan ontbijt aan dezelfde voorwaarden.
Buiten deze data kan je met een groep vanaf 15p reserveren, we spreken dan af wanneer het kan.

Geschenkbonnen kunnen ter plaatste afgehaald worden of gekocht worden via onze webshop.

 

2024 (worden aangevuld)
 

Za 20/7
Zo 21/7
Zo 28/7
Za 10/8
Zo 11/8

Zo 18/8
Za 31/8
Zo 1/9
Za 7/9
Zo 8/9
Zo 15/9

Zo 22/9
Za 28/9
Zo 29/9: volzet 
Zo 6/10
Zo 13/10
Zo 20/10
Zo 3/11
Zo 10/11
Ma 11/11
Zo 15/12
Do 26/12

 

Logo rechts.png
Pas de deux, dagarrangement

Pas de deux is een samenwerkingsverband tussen 2 B&B's waarbij wij u een prachtige wandeling aanbieden in een ongerepte streek. Wij zorgen ervoor dat je niets tekort komt. Van uitgebreid ontbijt, naar een tweegangenmenu  bereid door Chef Bastiaan en koffie of thee met huisgemaakt gebak als afsluiter.

De wandeling is voor je uitgestippeld en gaat door de mooie natuur en vergezichten van de Vlaamse Ardennen. Je kiest uit 12,  16km of 20km. Iedereen wandelt apart op eigen tempo, het is dus geen groepswandeling.  Je zit aan tafel zoals je inschreef (met 2 of 6 of...)
De 2 B&B's baden in de landelijke sfeer en ontvangen je zoals ze het zelf zouden verkiezen.
Prijs voor dit dagarrangement is €70 p.p. voor ontbijt, wandeling, tweegangenmenu (exclusief dranken) en huisgemaakte taart met koffie of thee.

Data 2024 


Za 13/7
Za 27/7
Za 10/8
Vr 23/8
Za 14/9
Za 28/9
Zo 29/9: (nog plaats voor 2p)

Een wandelclub of team kan dit arrangement ook op een ander tijdstip boeken, vanaf 15p, maximaal ongeveer 30p. We kijken dan samen wanneer dit kan.  

Terras Amberhoeve.JPG
Dimanche à l'aise

Een zondags arrangement à l'aise, alles inbegrepen. (ook als geschenkbon mogelijk) 
Je start met een uitgebreid ontbijt met glaasje bubbels om de dag gezellig in te zetten. Bij mooi weer kan dat in onze Provence tuin. Daarna kies je een wandeling van 5, 7 of 13km en geniet van onze mooie Vlaamse Ardennen en Maarkedal.
Bij terugkomst staat er een fris aperitief klaar om te bekomen van de inspanning.
Voor de lunch kan je kiezen uit 4 soorten toasten: avocado/kruidenkaas/gerookte zalm - gorgonzola/peren - pestospread/tomaten/zaden/rucola (vegan) - Jong Brugge kaas/salade of een camembert in de oven met garnituur of een tomatensalade met burrata.
Je kiest zelf een drankje bij de lunch.
Wie dat wenst kan daarna nog koffie of thee met huisgemaakt gebak bestellen.

Enkel na reservatie. 
€59 pp. / met koffie en taart €69 pp.

 

Data 2024

Zo 21/7
Zo 28/7

Zo 11/8
Zo 18/8
Zo 1/9
Zo 15/9
Zo 22/9 

HT&T1.png
Happen,tappen en trappen.

Dagarrangment met elektrisch fietsen met alles erop en eraan.
Je kan je eigen fiets meebrengen of je kan er eentje reserveren.
Je start met een uitgebreid ontbijt, krijgt de fietsroute mee en vertrekt door de Vlaamse Ardennen, afgewisseld met Pays de Collines, de Scheldevallei of de Zwalmstreek, volgens de keuze van de route. Ontbijt,  lunch met drankje, streekbiertje en koffie met huisgemaakte taart. Dat alles is door ons geregeld, jullie kunnen gewoon  genieten. De route is ongeveer 55km.
Prijs: €70 p.p.
Ook wie geen elektrische fiets heeft, reserveert er gewoon eentje en die wordt dan tijdens het ontbijt geleverd, mét een woordje uitleg en service onderweg. De fiets betaal je apart. €40 per fiets. (€35 vanaf 4 fietsen).
Na reservatie ontvang je een e-mail met alle verdere info. Check je spambox!

OPGELET: voor een geschenkbon van dit arrangement: contacteer Het Stille Genoegen.

Data 2024 


Za 13/7
Za 27/7
Za 10/8: volzet
Vr 16/8
Za 17/8

Za 23/8
Za 14/9
Za 28/9

IMG_1389.jpg
Brunch

Brunchbuffet op zaterdag 17 augustus om 11.30u.

Hopelijk is het mogelijk om op een mooi plekje in de tuin te genieten van ons uitgebreid buffet met garnaalcoctail, quiches, salades, croissants, broden, kazen, granola, fruit, toasten, te veel om op te noemen. Zoniet zal het binnen in de Orangerie plaatsvinden.
€39 pp exclusief dranken.
Plaatsen beperkt.
Enkel na reservatie.

VOLZET


 

stillegenoegen3.jpg
Vijfdaags fietsarrangement

Fietsvakanties zijn helemaal in!
Kom de Vlaamse Ardennen en Pays de Collines per fiets ontdekken. Wij bezorgen je de mooiste fietsroutes waarmee je steeds een hele dag zoet bent. Uiteraard duiden we ook de beste lunchplekjes en cafeetjes aan. Op woensdag en donderdag slaap je in Het Stille Genoegen, waar je vroeg kan inchecken zodat je ook op woensdag kan fietsen. Je geniet er elke morgen van een uitgebreid ontbijt en van de heerlijke rust. 
Na het ontbijt van vrijdag check je in bij de Amberhoeve, waar je overnacht op vrijdag en zaterdag. Ook daar is een heerlijk ontbijt inbegrepen.  Na de fietstochten kan je bij een streekbiertje nagenieten in de Provencetuin.
Prijs voor dit vijfdaags arrangement, inclusief 4 overnachtingen met uitgebreid ontbijt, fietsroutes en -tips is €490 tot €560 (afhankelijk van de keuze van kamer) voor 2 personen. 

Derek.jpg
Quatorze juillet met Derek

Zondag 14 juli 2024

Aperitiefconcert met Franse nummers gebracht door Derek op de Franse feestdag. Hopelijk met een zuiders zonnetje erbij. Het concert start om 11.30u, je krijgt een aperitiefbordje om van te genieten tijdens het optreden. Wie dat wenst kan een ticket kopen om daarna nog te lunchen: je kan kiezen uit 4 soorten toasten: avocado/kruidenkaas/gerookte zalm - gorgonzola/peren - pestospread/tomaten/zaden/rucola (vegan) - Jong Brugge kaas/salade -camembert uit de oven met garnituur. 

 

Jan De Campenaere.jpg
Venus in Flames clubtour

Venus In Flames, het alter-ego van singer-songwriter Jan De Campenaere, bestaat 20 jaar en dat wordt gevierd! Met een gloednieuw album “Vanishing Act” en met een Best-Of tournee van 40 concerten langsheen culturele centra en clubs. Ook in de Amberhoeve!
Het wordt een duo concert met Jan De Campenaere en Reinout Swinnen.
Beslist om naar uit te kijken! 


Woensdag 14 augustus 2024, deuren om 19u, concert om 20u.
Tickets €17 of €25 met aperobord. 

https---static.standaard.be-Assets-Images_Upload-2023-06-13-40f98a44-107f-491e-8424-540855
Augustijn

Augustijn Vermandere is inderdaad de zoon van, maar heeft ondertussen een geheel eigen carrière. Zijn liedjes zijn uiteraard in het Westvlaams en zijn doorspekt met humor, herkenbaarheid en zeker ook diepgang. Geniet van dit intiem concert met een tapasbordje erbij. Het feit dat Augustijn reeds voor de derde keer bij ons speelt, zegt volgens ons genoeg. Een aanrader!


Vrijdag 25 oktober  2024, deuren om 19u, concert om 20u.
Tickets €23 met aperobord. 

pivhuvluv-zijnernogvragen-cgeen-web.jpg
Piv Huvluv:
the best of

We moeten jullie Piv Huvluv niet meer leren kennen, hij was al veel te gast op de Amberhoeve, met verschillende voorstellingen. Dit keer brengt hij zijn 'Best of'. Dat belooft! Plaatsen beperkt.


Vrijdag 29 november 2024, deuren om 19u, optreden om 20u.
Tickets €20

DSC00549.JPG
Fruits de mer avonden

Kraakverse zeevruchten. Geserveerd met brood, sla en mayonaise. Keuze met of zonder halve kreeft.  Voor personen die dit niet lusten, kan een kaasschotel met fruit en brood voorzien worden aan €24.
Starten kan om 19u, 19u30 of 20u.
€42 zonder en €63 met kreeft, exclusief dranken.

Volgende data:
Vrijdag 18 oktober 2024
Vrijdag 15 november 2024

Nils De Caster & Sara De Smedt.jpg
Kaas-en wijn avond met concert van Nils De Caster en Sara De Smedt

Nils De Caster & Sara De Smedt brengen een unieke en onvergetelijke muzikale ervaring die de grenzen van traditionele genres zoals country, blues, americana en folk ver overstijgt. Op hun heel eigen manier weten ze deze stijlen te vermengen tot een uniek en fris nieuw geheel. Er wordt gespeeld met intensiteit, tempo en emotie, waardoor het publiek voortdurend op het puntje van zijn stoel zit. Tijdens hun concerten nemen ze de luisteraars mee op een reis doorheen hun muzikale wereld en delen daarbij zowel de melodieën als de verhalen erachter.
Inclusief tapasbordje deel 1 en kaasschotel met brood en fruit in deel 2

Tickets €45 pp exclusief dranken

Vrijdag 13 december 2024 - deuren om 19u - concert om 20u 

IMG_7816.jpg
High tea 

High tea om 15u. Sandwiches, scones, clotted cream, strawberry jam and sweets. Alles huisgemaakt, gepresenteerd op etagères zoals het hoort. Koffie of thee à volonté is inbegrepen.  We dekken de tafel romantisch met bloemetjesservies en op de achtergrond geniet je van heerlijke Franse chansons. Een high tea op z'n Amberhoeves. Glaasje bubbels (met of zonder alcohol) is inbegrepen. €35 p.p.

Enkel na reservatie voor groepen vanaf 15 personen.
Af en toe organiseren we zelf een high tea waarbij je al met 2p kan reserveren.
Mogelijk op:
za 7/12

 

DSC02838-500x889.jpg
Stash

Zowat iedereen kent Stash van Sadness. Deze monumentale song werd, volkomen terecht, een grote hit in 2004.
Wat veel minder geweten is, is dat Stash, na jarenlange stilte, in 2019 een nieuwe plaat uitbracht: Wolfman!.
Meer song-gericht, en met een volledig nieuwe groep, was Gunther Verspecht, de stem en songschrijver van Stash, helemaal klaar om de draad weer op te nemen. En toen sloeg corona toe…

Maar you can’t keep a good man down: de songs werden geschreven de stappen werden gezet. Het resultaat is Songs Through Iron, een plaat waarop Gunther zijn schrijven en zingen naar een volgend, hoger, niveau tilt.
Persoonlijke, eerlijke teksten op muziek die tegelijk tijdloos en van nu is. De invloeden van voorbeelden en vroeger zijn gerijpt tot een geheel dat helemaal en uniek Stash is.


Vrijdag 14 maart 2025, deuren om 19u, concert om 20u.
Tickets: €25 met aperobord. 

bottom of page